torstai 28. heinäkuuta 2016

GOLFMATKA VIROON YSTÄVIEN KANSSA

Olimme tällä viikolla ystäväpariskunnan kanssa pienellä golflomalla Virossa.  Vietimme kaksi yötä sympaattisessa ja kauniissa Laulasmaa Spa hotellissa. Laulasmaa tarjosi edullisen paketin, joka sisälsi kahden yön majoituksen, aamiaisen ja span käytön sekä 3 päivää rajattomasti golfia  Niitväljassa hintaan 194€/hlö. Lähdimme autolautalla aikaisin tiistaiaamuna ja palasimme torstaina myöhäisillan lautalla takaisin, joten meille jäi hyvin aikaa golfata kolme kokonaista päivää.

Saimme nauttia upeista auringonlaskuista iltaisin
Laulasmaa spa oli miellyttävä hotelli n. 30 km matkan päässä Tallinnasta. Hotelli sijaitsee meren rannalla upean biitsin vieressä, johon oli ihana mennä rentoutumaan päivän päätteeksi ja katsomaan auringonlaskua. Hotellilla oli myös hyvä ravintola, josta sai edullisesti todella laadukasta ruokaa. Lähistöllä ei ollut juurikaan ravintolatarjontaa, mutta toki Tallinnaan olisi voinut halutetessaan ajaa illalliselle.

Hotellin spa-osasto yllätti positiivisesti, sillä saunaosasto oli hiljattain remontoitu ja sieltä löytyi hienoja erilaisia saunoja, kuten muun muassa käpysauna, merellinen aromisauna, suolahöyrysauna ja niiden lisäksi  japanilainen kuumakylpy. Allasosasto oli vielä hieman vanhahtava, mutta meidän pulikointiin se riitti hyvin. Kävin toisena aamuna aamu-uinnilla meressä (merivesi oli superlämmintä!) ja toisena aamuna aloitin päivän saunomalla. Molemmat aamut rentouttivat ja raikastivat ihanasti ennen golfaamaan lähtöä.





Saimme nauttia aamu-uinnista tyhjällä rannalla

Aamu-uinti lämpimässä merivedessä ennen golfeja

 Olimme suunnitelleet neljä golfkierrostamme etukäteen: ensimmäisen päivän kierros oli "tutustusmiskierros" uuteen kenttään, toisena päivänä aamusta meillä oli seurueemme henkilökohtainen pistebogiekisa ja iltapäiväkierroksena pariskuntien välinen greensome, jonka muuten voitimme mentorini kanssa! Viimeisenä päivänä oli  rento "palauttelukierros". Oli mukava pelata pari eri pelimuotoa, sillä olisi käynyt liian raskaaksi pelata omaa peliä kaikki neljä kierrosta. 

Niitvälja Golfin klubirakennus oli todella hieno sisältä ja ulkoa. 


Niitvälja Golfissa olisi ollut myös Baltian suurimmat harjoittelualueet, joten se sopii hyvin myös treenaamiseen
 Niitväljä golf sijaitsi noin 10 minuutin ajomatkan päässä hotellista. Otimme auton toiselle päivälle, sillä aurinko porotti kirkkaalta taivaalta ja helleraja paukkui. Kaksi kiekkaa helteessä olisi ollut turhan rankka kävellen, kun se koetteli jo autollakin. En ole ikinä juonut niin paljon vettä päivän aikana kuin keskiviikkona.

Auto numero #6


Golfien jälkeen rannalla katsomassa auringonlaskua






Niitvälja golf tarjosi erinomaiset puitteet golfeille. Kenttä oli hyvässä kunnossa ja palvelu oli erinomaista. Kenttä ei ehtinyt haastavuuden ja monimuotoisuudensa vuoksi kyllästyttämään vaan piti otteessaan kaikkien peliemme aikana. Olin katsonut jo etukäteen, että vesiesteitä on rutkasti, joten mukana oli rutkasti palloja. Ja onneksi niin, sillä vesiesteisiin niitä meni. En ole aikaisemmin pelannut niin vaikealla kentällä. Edes kierrokseni Lakesiden Pirunpellolla ei vetänyt vertoja haastavuudellaan.

Omalla kohdallani kentän teki vaikeaksi lukuisat vesi –ja bunkkeriesteet sekä par 4 väylien pituus. Oli todella vaikea päästä toisella lyönnillä griinin rajapintaan. Kenttä on tunnettu väylästään 15, jossa griini sijaitsee pienellä saarella, jota kutsutaan itkusaareksi. Väylä on par 5 ja HCP 1. Oli kutkuttavaa lyödä greenille, joka sijaitsi saarella ja onnistuinkin kahdella kierroksella siinä hyvin. Viimeisenä päivänä pallo lensi hieman liian pitkälle ja meni veteen. Siitä lammesta löytyy enemmän golfpalloja kuin kaloja. 


Niitväljan vetonaulaväylä, kinnitä huomiota griinisaareen. Vesiesteitä riitti.

Itkusaari oli nimensä väärti
Matkalla puttaamaan
Noniin, sovitaan että menet sisään.


Miten se tuohon suuntaan meni? 

Kaunis vesieste.
Par 4 väylät olivat pitkiä ja niillä sai lyödä raudoilla tosissaan - etenkin kun ei ole hybridiä tai väyläpuuta... 
Kentällä oli myös pari miinuspuolta. Toinen oli äkäiset paarmat, jotka kiusasivat ekoilla väylillä todella pahasti. Keskittyminen oli vaikeaa paarmojen purressa ekojen väylien aikana ja loppukenttä puremien kutittaessa. Sain siellä myös paarmojen puremista pahemmat patit kuin Suomessa. Toinen miinus oli lähtöaikojen liian lyhyet välit. Lähdöt olivat 8 minuutin välein, jonka vuoksi kenttä meni todella helposti jumiin. Viimeisenä päivänä lähdöt olivat myöhässä, joka aiheutti jopa jonon ekalle tiiboksille. Mielestäni olisi tärkeää, että etenkin vaikeilla kentillä ja kentillä joissa käy paljon vieraspelaajia olisivat lähdöt olisivat tarpeeksi väljät, jottei pahoja ruuhkia synny.



Greensome-kisan voittajat! :)



Greensome oli erittäin hauska ja hieman kevyempi tapa pelata normaaliin kierrokseen verrattuna. Greensomessa pelataan nelinpelinä pareittain niin, että jokainen avaa normaalisti vuorollaan ja sitten pari valitsee kumman palloa pelaa ja jatkaa siitä sillä pallolla vuorotellen lyöden. Suosittelen greensomen kokeilemista esim. scramblen sijaan, sillä siinä voi taktikoida hauskasti kumman pallolla jatkaa vahvuuksien mukaan. Gamebookissa voi luoda pelin, johon syöttää reaaliaikaisesti tulokset niin näkee koko ajan tilanteen.

Viimeisenä päivänä jäimme golfkierroksen jälkeen saunomaan Niitväljan upean klubirakennuksen tiloihin, jonka jälkeen nautimme illallisen Tallinnassa F Hoone –ravintolassa (iso suositus!). Sitten olikin kiva palata iltalautalla kotiin hyvin väsyneinä, mutta tyytyväisinä matkan antiin.




 Golfklubin sauna -ja suihkutilat olivat erittäin hienot niin kuin koko klubirakennuskin








F Hoone -ravintola Tallinnsa on erittäin hyvä hinta-laatusuhteeltaan ja rento paikka



Reissu oli aivan huikea ja palaisin mielelläni Laulasmaahan ja Niitväljaan uudestaan. Lämmin suositus!

PS.
Pisteenä iin päällä meitä odotti Laulasmaan hotellihuoneen pöydällä perinteisen suklaan tai karkin sijaan golfpalloja. :)


Hotellihuoneessa odotti mieluinen lahja











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti