torstai 27. lokakuuta 2016

SPORTTAILUSTA ENERGIAA PIMEYTEEN

Paras lääke kaamokseen on mielestäni aktiivinen urheilu. Vaikka työpäivän jälkeen tekee mieli jäädä kotiin lepäämään, niin tosiasiassa olen ainakin itse energisempi urheilullisen illan jälkeen seuraavana päivänä.

Golffit vähenevät talven tulon myötä, joten muille harrastuksille jää paljon enemmän aikaa. Olen aina pitänyt monipuolisesta urheilusta, joka vaihtelee hieman vuodenaikojen mukaan.




Suosikkilajejani ovat  juoksu ja uinti. Juoksen läpi vuoden ulkona, ellei mittari näytä yli -6C. Juostessa saan purkaa energiaa ja tunnetilojani. Normaali juoksulenkkini on 8-12km pitkä, jonka juoksen noin 10km/1h vauhtiin. Talven pimeinä arki-iltoina on ihanaa hypätä myös valoisan uimahallin altaaseen ja oikein venyttäen kauhoa pitkiä vetoja. Sauna kruunaa iltauinnit. 

Yritän käydä myös kuntosalilla, sillä lihaskunnosta huolehtiminen on erittäin tärkeää, jos haluaa olla myös vanhempana hyvässä kunnossa. En pidä painoista, joten treenaan mieluiten kehon omalla painolla. Salilla käyminen on minulle hieman pakkopullaa, mutta huomaan voivani paljon paremmin salitreenien jälkeen ja pystyn kantamaan itseäni paremmin.




Huomaan palautuvani vuosi vuodelta hitaammin sporttailujen jälkeen ja keho jumiutuu yhä nopeammin. Tämän vuoksi olen ottanut tavoitteeksi käydä kehoa huoltavassa joogassa kerran viikossa. Tällä viikolla kävin Yoga Nordicin Hot Yin Joogassa, joka sopii hyvin palautteluun.




Golffin lisäksi erittäin rakas harrastus on ollut jo useiden vuosien ajan  hevoset ja ratsastus. Tallilla käyminen on erittäin rentouttavaa ajanvietettä. Siinä saa myös nauttia useita tunteja ulkoilmassa kuten golffissakin. Hevosten kanssa puuhaaminen on minulle enemmän sielunhoitoa ja ajanvietettä kuin ”kovaa treenaamista”.

Muita urheiluviikkooni kuuluvia lajeja ovat firman sähly, jossa saa loistavasti sykkeet nousemaan, satunnaisesti tavella sulkapallo sekä hiihto ja lumilautailu.

 Energisoiva treeniviikkoni näyttäisi talvella tälläiselta.



Mitä te muut golffarit harrastatte talvisin?


1 kommentti:

  1. Juoksua lähinnä, mutta joskus myös uintia - ja tietysti golfia hallissa ja matkoilla :)

    VastaaPoista