torstai 22. syyskuuta 2016

HELLY GOLF TREENIT

Rangella treenaaminen kuuluu mielestäni tärkeänä osana golfin harrastamiseen.  On myös paljon golfareita, jotka eivät pidä rangesta vaan keskittyvät lähinnä pelaamiseen ja pääsevät loistotuloksiin. Kukin tyylillään!


Kuulun ehdottomasti itse siihen porukkaan, joka käy aktiivisesti  hiomassa swingiään rangella ja nauttii siitä. Tutulla rangellani henkilökunta moikkaa minulle jo erittäin tuttavallisesti ja sain kesän lopussa kuulla, että olen käynyt niin useasti siellä, että minut pitäisi palkita kesän ahkerin treenaaja -palkinnolla. Rangella käynti ei ole siis ainakaan itselleni pakkopullaa vaan kiva osa golfia.

Mielestäni rangella on hyvä tehdä kaikki hiomiset sekä kokeilut ja kentällä keskittyä lyömään miten rangella on harjoitellut. Näin peli ei mene kesken sekaisin kokeillessa uusia lyöntitekniikoita.



Olen luonteeltani pedantti ja haluan oppia oikeanlaisen swingin. Esimerkiksi käsillä lyömisellä voi päästä  nopeasti hyviin tuloksiin ja laskettua händäriä paljonkin, mutta sellainen ei sovi minulle. Haluan mahdollisimman pehmeän ja voimakkaan swingin, jonka avulla saan pallon lentämään pitkälle kevyesti.

Toivon, että voin golfata mahdollisimman pitkään ilman loukkaantumisia, joten haluaisin oppia lyömään myös  ergonomisesti. Toistaiseksi minulla ei ole ainakaan vielä fyysisiä rajoitteita, joten sen pitäisi olla mahdollista. Mielestäni kaikkien on parasta lyödä sillä tyylillä, kuin se on omalle keholle  parasta, oli se sitten ”oikeaoppista” tai ei. Kehoa tulisi aina kunnioittaa ensisijaisesti.




Kirjoitan jatkossa blogiin treeneistäni”Helly Golf treenit” -otsikoilla ja näissä kirjoituksissa ei ole missään nimessä tarkoitus opettaa ketään, vaan havainnollistaa omaa oppimistani. Mikäli kaipaat apua lyöntitekniikkaan niin suosittelen PRO:n tunteja ja netistä löytyviä tutoriaaleja, joihin saatan itsekin välillä viitata Helly Range -postauksissa.

Olisi kiva kuulla muiden ajatuksia rangesta, mikä toimii ja mikä ei? Missä on parhaat ranget? Kuinka usein käytte rangella?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti